Taizé 2010

2010-05-25 - 00:23:01
Så.. den omtalade resan. Jag åkte ju då med ledarutbildningen som jag, Anna, Malin & Hampus gick en gång för länge sen. Eftersom jag galet galet mycket kände att jag behövde se något annat och få lite förändring här i livet var jag inte sen att hoppa på resan, detta till trots att den enda jag kände som skulle fara var Sara (som dessutom inte åkte ända från Umeå), modiga jag med andra ord. Eftersom jag är lite tankspridd & ouppstyrd fick jag kliva upp helt okristet tidigt på lördagen, dagen för avfärd. Att det var så jobbigt var för att jag och tjejorna hade lite invigningsparty i Johannas nya lägenhet kvällen innan.. Kanske inte så himla kristet det heller.Ungefär såhär nervös var jag när jag satt lördag förmiddag och väntade på bästa skjutsen (aka mamma) med min färdigpackade väska i soffan.

Efter nästan ett helt dygn på bussen fick vi vila och lalla lite på båten. Trelleborg-Tyskland. Det var himmelskt att göra annat än att sitta i en buss.

 ..

T.v. gamla steg tre (minus Stina) & t.h. steg 1 (2?) (plus Sara).Någonstans här tuffar vi in på tyskt vatten och världens mysigaste lilla hamn. Alla som såg båten komma i land vinkade massor till oss, och vi kände oss coolast i hela världen. Typ.Vi kom fram, kollade läget, invigde maten (inte så impad, nej) och flyttade in i våran barack för 12 personer. Ytterst glamoröst. Jag och Majny kollade in tysta parken och tur var väl det, resten av resan var det mulet & regnigt. Fick dock inte nå bra bilder, detta är den enda bilden där jag inte har hållit ett finger eller två över linsen. Amatör? Jotack ..Andra (tredje?) dagen tog la gang, plus minus några stycken en tripp till Cluny. Där vi letade en öppen restaurang i typ en timme tills vi gav upp (whats up med att fransmän inte kan ett enda ord engelska? Gaalet irri alltså.) och det slutade med att vi åt varsitt franskt skrovmål, glamoröst var det ja.Därefter följde shopping, häng och så testade vi den läskigaste toaletten jag någonsin besökt & jag skrek som en stucken gris.Om det var någon som trodde att vi hade det varmt därborta kan jag slå hål på det hela och säga att jag frös. Ständigt. Typ hela resan. Mina sommarklänningar tog mig inte långt så jag lånade Marcus kofta vilket ledde till kuligt skämt när Majny sedan frågade "Har du fortfarande Marcus på dig?".Därefter rullade dagarna på i en rasande takt. Vi hängde, arbetade (läs: städade toaletter, yey!), hade bibelstudier, käkade choklad på Oyak, fick ett & annat kärlekspar, lyssnade på föreläsningar, jag försökte mig på ett triangeldrama, lekte sanning&konka, myste i kyrkan 3h i sträck, träffade nya roliga människor, fick galet många internskämt, lekte fotleken osv.a la yogaträd. förövrigt är jag fett impad över att jag står på ett ben.. snacka om balans!Sista kvällen på Oyak. Inte särskilt smickrande bild på någon men hey, det var den enda jag lyckades kidnappa. Typ 5min efter att nederländarna sjungit Time to say Goodbye för oss. Det var gaaalet gulligt.vi äter: Den sista måltiden. Checka in allas sadface!
fr.v. Majny, Jessica, Marcus, Samantha, Linnea & Emma.Sen påbörjades den evinnerligt långa bussresan hem. Som faktiskt gick förvånansvärt fort, bl.a. spelade vi hur fan visste du det? Och kunde kostatera att Marcus kunde allt om potenshöjande medel, jag kunde allt om könssjukdomar&preventinmedel och Samantha kunde detmesta.Jag lyckades roffa åt mig en plats i en ny buss på vägen hem tillsammans med bästa Jessica!För att kunna visa alla hur bruna vi blivit jobbade vi stenhårt på brännan på färjan på vägen hem. Och jag lärde mig gå ner i brygga baklänges! Det tyckte jag var fett coolt. 

 ..

Någonstans i Jönköping var vi galet less på att åka buss. GALET less alltså.
Och bilden t.v., aj love my fejs. Det är såå klockrent.Jag var fett trött när jag kom hem. Och jag kan inte finna ord för hur skönt det var att ta en riktigt lååång dusch efter denna resa. Helt. Amazing.

Och om vi ska vara lite seriösa i en sekund eller två var det faktiskt sjukt intressant att träffa lite andra människor med lite annan syn på livet (läs: bibelstuderande nederländska tjejer). Även om det lilla kristna som fanns i mig innan jag åkte till Taizé inte riktigt följde med mig hem.

Men det var en riktigt härligt resa ♥
Postat av: Hampe

Fan vad fräsigt! Låter som en cool resa :D Hade nog själv velat åka när du skriver det här haha

2010-05-26 - 00:01:11
URL: http://hampe.tumblr.com
Postat av: Bästa skjutsen

Verkligen coolaste yoga-posen! Och jättefina bilder!

2010-05-26 - 18:29:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!