Balansgången mellan pojkvän och vänner

2008-09-30 - 22:36:20
Att balansera sitt liv mellan pojkvän och kompisar är klurigt. Det har och kommer det förmodligen alltid vara när man är i tonåren (och kanske även efter det?). Ens pojkvän ska vara ens andra hälft samtidigt som man absolut ska fortsätta umgås och prioritera sina kompisar lika mycket. Det är en omöjlig ekvation. Med en till person som ska "dela" på ens tid är det självklart att det blir mindre tid över till varje person. Det blir dessutom svårare om ens egna kompisar inte har någon pojkvän, de känner sig ofta oprioriterade även om man prioriterar dem mer än man borde - och då tar ens pojkvän illa vid sig.
Jag har själv varit i den sitsen, då mina kompisar känt sig oprioriterade för att jag sovit i stort sett varje natt med min pojkvän när jag själv kände det som att han var "min familj" och det var inge konstigare att jag sov med han varje natt än att jag for hem till mig själv på kvällen för att sova hemma i min egen säng. Så länge man fortfarande orkar och vill göra alla gamla vanliga grejer som man brukade göra innan man blev tillsammans ser jag fortfarande inget fel i det. Om man däremot sliter ut sig fullständigt och inte gör sakerna man tycker är roliga längre blir det en annan femma.
Dom första veckorna i ett förhållande tycks alltid ens kompis vandra runt på moln, men det är en fas och det ska vara en fas. Förhållandet ska inte bygga på att man bara prioriterar varandra, att all tid båda är lediga umgås man. Det ska finnas utrymme för annat också. Det ÄR klurigt, men efter "nykärleks"-fasen måste man gå vidare och skapa ett hållbart förhållande då man också prioriterar sina vänner.
Jag har en kompis en gång som sa att om man hade riktiga vänner, då skulle dom faktiskt ha överseende och oavsett hur dåligt man behandlat sina vänner och hur länge så skulle dom ändå stötta en och umgås med en när det tog slut. Det tycker jag är skitsnack. Ska man kunna behandla sina kompisar hursomhelst och dom är dåliga kompisar om dom inte har överseende med allt man gör? Så fungerar inte livet. Det blir mindre tid över desto fler människor man tar in i livet, och det är en balansgång men man MÅSTE kämpa för att "hinna med" både vänner och pojkvän. Annars tippar bägaren över.

Såhär ser min skolvecka ut!

2008-09-30 - 21:19:27
  • Eng C - 500ord om hur litteratur har påverkat mig och mitt liv
  • Spa - Beskrivning om Sverige, turistgrejer osv.
  • KuHi - 3sidor. "Varför Monet utmärkande för expressionismen?"
  • MaC - Prov på första kapitlet.
  • Sam - Prov på Statsskick
  • PA100 - Avverka delsteg 1.
Hur ser din skolvecka ut?

      

Färgningskväll

2008-09-29 - 21:53:01
Dom senaste två timmarna har jag och Johanna mestadels bara snackat skit och färgat håret på varandra. Hon har fått slingor, ljusa och mörka. Jag har äntligen tagit tummen ur och använt dom två färgburkarna här hemma.. 15min till ska färgen sitta i! Något nervös är jag måste jag erkänna.
Nu ser jag dessutom lilla smygreklamen på min tröja, haha. På tal om det såg jag och Henke en klurig film igår, en action där man var tvungen att vara rätt aktiv för att fatta något, kul! Vantage Point hette den.


Sovtajm!

2008-09-29 - 18:12:41
Kissarna delar på ena sidan av soffan. Ligger och snusar lite gulligt!
Jag har sett veckans gossip girl, borde plugg-plugg-plugga men känner mig tröttis efter dagen. Väntar på sambon (alla mina ångest-inköp ligger i bilen!) och johanna som ska komma hit vid sju. Vi ska plugga och jag ska färga håret - skönt.
Ska nog sussa med kissarna tills det ringer på dörren. Och någon av dom är här.

KRAM!

Morgondagens vill ha..

2008-09-28 - 01:42:45
Eller kanske blir det dagens? Klockan är ju faktiskt efter tolv. Malin har nyss farit hem, fick skjuts hem och trevligt sällskap ett tag efter jobbet! Tack gull :-) Kollade runt lite på nätet och hittate en outfit som jag skulle vilja ha imorgon! Istället för tråkiga jobbarkläder... Kanske snäppet tråkig men ack så soft.



Stövlar från skopunkten 400:-, tröja från ellos 99:- och resten från h&m. I lajk.

Just so you know, i'm a monster!

2008-09-26 - 11:40:41

Gissa från vem?

2008-09-25 - 23:53:48
Jag fick ett kärleksbrev idag, ett riktigt seriöst sådant. Haha.
Kan ni gissa från vem det är?






Hursomhelst har jag just knåpat ihop en projektplan som känns helt värdelös, men vad gör man när ens projektledare tycker att frågeställningen är för simpel?
Jag ska i alla fall läsa igenom en text om engelska språkets historia och fortsätta smälta maten - det blev tacobuffé på Balder dagen till ära.

Ha det bra, sov gott!

Studentmössor - ett skämt!

2008-09-25 - 19:08:53
Det var ett företag som hade ett möte med min klass idag om studentmössor... och det enda jag kan göra är att skratta. Den där mössan fanns det ju tuuuusan extragrejer till. Mössan i sig är rätt billig, men då kan man välja till att den ska vara i läder, en viss färg inuti, namntryck fram, tryck under skärmen, byta ut krokarden till en annan, tryck bak osv osv. Dessutom finns mänger av kläder och andra grejer. För det man behöver efter studenten är ju självklart handduk, trosor, plånbok och pennor med studenttryck! Ojoj.

För mig blev det en mössa med alla möjliga grejor och ett champangeglas.
För min vän som köpte nästan samma (hon la till ett par mjukisbyxor) slutade kalaset på ungefär 1200:-.

Inte konstigt att det för förra studenten såldes mössor för 30 miljoner kronor.

Min nya kärlek

2008-09-25 - 18:42:17
Jag har hittat ett par fantastiska skor, vilket iförsig dom flesta skor jag hittar är.. Påminner om mina två andra stövlar fast låga och med en liten grej på sidan. Och vita! Lovely.
Dock är dom precis på gränsen att vara små.. Men är man mittemellan 38 och 39 i skostorlek så är man.

I ♥ Photoshop

2008-09-24 - 22:18:44
Äntligen har jag photoshop! Det är tur att jag har en pojkvän som kan datorer. Dessutom är min dator snabb - det är som en dröm! Mycket bättre än skolans datorer, dom är sjuuukt sega!

Ikväll har Anna och Hampus varit här, vi har bakat alldeles för mycket med mumsigt vare! och sett en sjuk film..

♥ Even the best fall down some time...

Var hittar man mönstrade strumpbyxor?

2008-09-22 - 19:10:40
Jag äääälskar mönstrade stumpbyxor. Verkligen. Piffar upp vadsomhelst. Har bara ett par och jag vill ha något annat, börjar blir lite less... Men var man kan köpa det är ju en gåta... Hittat ett par fina på Åhléns och ett par på ellos. Men där tar det stopp. Och jag vill ha det !! Börjar lessna på dom jag har...



Stövlar, Bianco.
Strumpbyxor, Twilfit.
Linne, Replay.
Tröja, Gina.
Skepparkavaj, H&M.

Och så börjar vi en ny vecka

2008-09-22 - 13:21:37
Och så var det dags för en ny vecka.
Jag, som bara har en lektion idag, ska ner på USM och träna. Ska prova funktionell mix, skitkul! Men först måste jag förbi skolan och gå på engelska C. Har på mig träningskläderna nu, skittaggad!
Ikväll blir det nog fortsatt storstädning, avverkade hallen och köket igår. Efter flera timmars shoppande på loppisen.
Med mig hem fick jag en dunjacka, kortare modell, två böcker, ett par skor, och elva klädesplagg! Kläderna betalade jag 5:- styck för. Däremot passar vissa bättre än andra. Men lite svinn får man väl räkna med?

Lillkillen har fått två pappor

2008-09-21 - 23:20:08
Har jag sötaste katten kanske? Eddie och lillkissen ligger och sover tillsammans. Och Eddie ligger och håller om lillkisse. Sjukt gulligt. Och ikväll somande Henke tillsammans med lillen i kökssoffan. (som för övrigt är JÄTTEful.)

Min ridtjej till syster

2008-09-21 - 23:13:51
Holly, här har du en bild på dig och ponnyn!



Jag följde med min syster till stallet i fredags! Kändes helt sjukt att vara där, på ponny-ridlektionerna liksom.. Det var ett tag sen kan man ju säga. Men det gick bra! För min syster alltså. Och ser hon inte ut som värsta ridtjejen..?!

Jag vill ha en systemkamera!

2008-09-21 - 23:03:14
Jag är inte bra på att fota, men det är sjuuukt vilken skillnad det är mellan kamera och kamera!
Jag vill ha en systemkamera, NU.



+ att jag taggar våra oktober/november-planer !! iiiieeehhh hihi :-)

Recept på godaste brödet

2008-09-15 - 17:18:29
Det här receptet har jag fått från min vän Malin, som har fått det från sin faster, som har fått det från.. jag vet inte. Men det är i alla fall väldigt gott. Och det finns oändliga variationer! Det sköna är att man gör precis som med vanligt matbrödsrecpept men man skickar in det i ugnen i en långpanna! Helt fantastiskt :-)
Originalrecept ser i alla fall ut såhär:

5dl vatten
25gram smör
Ett paket jäst
2msk sirap
2tsk salt
9dl vetemjöl
4dl rågmjöl

Jäser 40min i bunken därefter 40min i långpannan, in i ugnen 10-12min 225grader.

Jag brukar byta ut rågmjölet mot havregryn, lägga till en halv dl vatten, ta rågsikt istället för vetemjöl och ta lite mer sirap och lite mer smör! Och göra som Malin - garnera med solrosfrön. Blir supergott, "vitt bröd" men är inte allför onyttigt :-)

Manglad

2008-09-15 - 16:43:35
Imorse när jag vaknade kunde jag inte förstå hur jag skulle kunna ta mig upp ur sängen. Huvudet värkte, min hals bara skrek smärta och hela min kropp kändes manglad... Eftersom jag bara har en lektion idag tänkte jag att jag skulle sova bort alltihopa. Det gick sisådär... När jag vaknade andra gången, halv ett, kändes det bättre men inte helt bra. Så efter lite varm choklad, vicks blue, 2 filmer och farmför allt: en lång skön dusch känner jag mig mycket bättre.

Johanna ringde mig, och hon borde vara här vilken sekund som helst. Annars så ska jag väl mest bara baka klart brödet och plugga lite samhälls idag. PUSS!

Fruktansvärt oorganiserat

2008-09-15 - 00:23:53
Idag kom det in en film fel till oss. Den var från FILMTOPPEN, och vi hyr ju inte direkt ut deras filmer. Hursomhelst brukar vi vara snälla och ringa till dom som hyrt ut filmen så de därefter kan ringa sin kund som kan komma och hämta den hos oss. (Annars går ju kunderna runt och tror att dom har lämnat in sina filmer..)
På denna film stod det ingenting alls om i vilken butik eller liknande som filmen var hyrd i (jag fattar att kunden lämnade fel...). Jag gick i alla fall in på deras hemsida och kollade butikerna i Umeå, om jag minns rätt var det 8 butiker i Umeå som fanns i deras register.
- Första butiken jag ringde till hyrde inte ut filmer längre och kunde inte hjälpa mig.
- Andra butiken jag ringde till hade aldrig hyrt ut deras filmer och fattade inte varför dom ens fanns med i registret.
- Tredje butiken jag ringde till hyrde ut filmer, men dom hade inget system för att söka upp filmen.. Men efter många turer (och ett samtal till chefen) kunde dom konstatera att alla Statoil-mackar som hyr ut filmer faktiskt sätter en Statoillogga  inuti sina filmer på plastfodralet. (Grattis!)
- Fjärde butiken från listan jag ringde till hyrde inte heller ut deras filmer.

Och efter det gav jag upp. Hur kan det vara så sjukt oorganiserat? Och hur kan dom inte ha något slags register där dom kan söka efter alla filmer? Och framför allt, varför skriver dom inte adress / telefonnummer / en lapp med förklaring över vilken butiks film det är.

Lillhjärtat

2008-09-14 - 22:46:14
För några veckor sen hörde vi av oss till djurskyddet och sa att vi kan ta en kisse i väntan på att den ska få ett permanent hem. I fredags fick vi våran kisse, lillkillen har vi kallat honom hittills. Han är jättesöt, jätteliten och skrajsen.



Frågan är ju vem som har hjärta att slänga ner tre kattungar i ett dike!? ..bara hemskt. Dessutom har han varit ute i minst två veckor för dom som hörde av sig till djurskyddet hade sett dom gå ute i två veckor. Stackars lillhjärtat.
Att höra av sig till djurskyddet var nog det bästa jag har gjort i år. Vi som ändå varit sugna på att Eddie ska få en kattkompis men känt att det är för stort ansvar att köpa en. Jag går ju ut gymnasiet om ett år osv. osv.

Vad sägs om London?

2008-09-14 - 17:01:16
Vad sägs om en vecka i London? Flyg tur & retur 156:- i slutet av November. Eller kanske Paris? Samma datum, samma pris. Barcelona är lite dyrare, tur och retur går på 388:- men det är ju ändå ingenting för en flygresa, och dessutom utomlands. Visserligen får man betala en liten summa för att checka in och det är JÄTTEdyrt med övervikt. Men ändå, fortfarande billigare och hur mycket grejer som helst behöver man ju inte ta med sig.
Dessutom nattåg till och från Stockholm (där flyget går ifrån) för 255 resp. 306:-. Det är ju iiiingenting! Okej boende, mat osv. Men har man en så billig resa kan man ju ändå ha det helt bra OCH komma undan för en billig penning.

Nån som känner sig sugen?
Jag vill bort från skolan och kylan. NU.

Mina mode-ointresserade marsvin

2008-09-14 - 01:40:36
Jag och marsvinen sitter och kollar på Project Runway. Jag försöker få dom lite intresserade av mode och design.. Det går dock inte så bra. Dom tycker mest bara om sitt äpple...
Men jag måste ju passa på så mycket jag kan. Min familj har ju kommit hem från utlandet nu, så dom vill väl snart ha tillbaka dom..


Men nu är femte avsnittet snart slut. Jag ska nog ta och väcka min man, jag är gose-sugen och han är lite för tråkig just nu. Dessutom är det dags för sängen, jag ska ju faktiskt jobba imorgon!
♥ Emelie

Jag blir såååå sugen!

2008-09-14 - 00:30:49
Jag kollar runt i lite olika böcker inför PA100 och det enda jag vill göra är att springa och köpa en massa garn! Framför allt vill jag ha ett par vantar med tulpanmönstret (längst upp till höger, som inte syns så bra på bild) och det stickade linnet (i mitten där nere). Tänk dig linnet, lite längre. Kanske lite pösigt med skärp i midgan? Snacka om höstmys. Eller en gullig pingvin i papper på köksbordet?
Dessutom hittade jag ett jättegulligt mönster för ett par benvärmare med rosett! Frågan är bara vart det mönstret tog vägen...





Hjälp! Min mamma läser min blogg

2008-09-13 - 23:01:38
Haha. Skämt åsido - men det var faktiskt min första tanke när mamma idag sa "...men det har jag läst i din blogg." Och så fort jag fick tag på en dator var jag tvungen att snabbkolla igenom vad jag faktiskt har skrivit! KLite humoristiskt ändå, jag är ju som arton (=jag får göra som jag vill.) Men man kanske alltid vill vara lite ängel inför sina föräldrar?

Men välkommen mamsi :-) (Sen tyckte hon ju faktiskt att min blogg var kul att läsa.. :-)

Hittade en störtkul bild när jag googlade på "läser blogg". Klicka upp bilden - och läs texten!




♥ Emelie

Dagens äckligaste

2008-09-11 - 21:27:08
Idag var jag och Sara på NK, vi hade planeringsmöte! haha.
Vi ska ha en tjejgrupp i höst och i vår och ville styra upp med lite bra idéer, tider, dagar osv osv. Har lyckats spika tid och dag - hoppas vår lokal är ledig då! ..och idéer om vad vi ska göra får ju dom oxå vara med och påverka.

Jag åt i alla fall världens torraste och tråkigaste macka med äcklig salami. Som jag dessutom var tvungen att trycka i mig då jag skulle ha dancehall i 1,5h. Blä. Dansen var var i alla fall rolig! och sjukt flummig!
(+att jag lät mitt hår vara lockigt idag, det var ganska fint.. kanske inte blir hårförlängning ändå?)

Vad brukar dimpa ner i din brevlåda?

2008-09-11 - 07:58:56
I min brevlåda dimper det tydligen ner gratis kondomer. I alla fall idag.
Tydligen har jag varit med i ett quiz, fått alla rätt. Detta var mitt pris!
Gå in på gratiskondomer.nu om du vill ha lite gratis kondomer..
Det hade ju varit kung om det inte var så att jag hade pojkvän :-)
Nä, nu ska jag rusa till bussen. PUSS


en återställare för topparna

2008-09-10 - 22:03:37
Det allra bästa köpet hittills är lätt ELVITALS
natt-elixir. Man tar litegrann i håret på kvällen
och på morgonen är håret mjukt och luktar
jättegott! Kostar runt 100:- , men det är det
värt. Det kan bli något fett vid hårbotten men
om man bara applicerar i topparna spelar
det ingen roll. Dessutom märks skillnad
efter första gången!

♥ Emelie

Jo, men lite till måste jag ta. Det är ju buffé!

2008-09-10 - 21:00:16
Jag och Anna har varit på Balder ikväll och ätit mumsigt.
Dom har en riktigt god tacebuffé!

Vid grannbordet satt det dock ett par med en mycket missnöjd och tråkig tant. Hon satt och gnällde över maten till sin man, som jag inte hörde säga ett ord under hela kvällen. Det var dåligt, osmakligt och inte särskilt speciellt. Men det var ju buffé så hon var ju tvungen att ta lite till i alla fall! En riktigt snål surtant.

Jag lyckades få en bild av min mat och mig själv men inte på min dejt.
Men jag la till en annan på henne i alla fall, hon är himlarns söt!

                               
                             


♥ Emelie

Hur man skrämmer en katt

2008-09-10 - 14:56:10
Haha. Henke har varit en elak kattägare!
Igår när vi skulle bada och vattnet stod på i badkaret lyfte han upp Eddie, som avskyr att vatten och att bada, och börjar gå mot badrummet Kolla bilden på kisse alltså!
Han ser helt livrädd ut, han krupit upp på Henkes axel och kört in klorna. SÖTKATT! som är något missnöjd.
Det kommer bli spännande någon gång när han väl kommer måsta bada...

♥ Emelie

Mobilbesatta ?

2008-09-10 - 14:45:42
Jag har en mobil som jag inte använt på ett tag eftersom jag ska lämna in den på lagning men nu, flera månader senare har jag glömt vad det var för fel på den! Hursomhelst hade jag den mobilen igår, för att känna efter och kolla alla fel. Battieriet håller riktigt, riktigt kort när man använder telefonen och klockan tre så dog den.
Senare när jag hade kommit hem satte jag den på laddning men startade den först när jag skulle gå och lägga mig, kring halv tolv-tolv och har fått sju (!) sms nya sms.
Mina två första svar lyder:

"Haha fick du smset nu?! Jag skickade det 16.15...."
"....jag skickade smsen för flera timmar sen"

Är vi någon mobilbesatta kanske?!
Och något besatta av att alla ska svara omedelbart?!

♥ Emelie

Ballongfesten

2008-09-09 - 22:32:52
Iiiiiiiissschhhh, så jag önskar att jag kunde lägga ut dom roliga bilderna.. Men det har vi väl ändå i huvudet, right?
Dom sista bilderna kanske avslöjar vad vi egentligen höll på med ? haha.
We love balloons. or maybe.. We make love with balloons. Through balloons.

Vissa var mer taggade än andra. Och vissa var fullare än andra. Jag & Johanna i ballonghavet!

Erik ser något nöjd ut! Vi som var där kan ana varför ..


Slitna krigare

2008-09-09 - 07:55:17
Jag har somnat. Johan har somnat. Med mig som huvudkudde. Vad säger man?
Snacka om slitna krigare alltså.

Ödet är en rolig grej.

2008-09-04 - 12:26:50

Okej, det är såhär. Under hela gymnasiet (läs: två år) har jag aktivt undvikt skolfotot av klassen. Jag gillar liksom inte idén av att ta ett kort, som man alltid ser ut som en gris på, för att sedan den bilden ska tryckas, tillsammans med en massa andra grisar och sedan säljas för en enkel penning. Och visas för mamma pappa. Och far- och morföräldrar. Och dessutom sparas hemma hos alla tills hela katalogen ruttnar - vilket den aldrig gör eftersom den är i papp!
Hursomhelst var jag sjuk (ni vet, "sjuk") fotot i ettan, i Grekland öer fotot i tvåan.
Och nu, i trean då man alltid ska vara värst då har jag glömt bort hela kortet, är på skolan risig och ful. Och liiiiideeeer.

Ska jag bryta min trend!?
Att skolka från kortet när man är på skolan kändes ju lite väl desperat..


.......


 

 


 


 


 



 

Design är en svårighet i sig.

2008-09-03 - 23:15:32
Åh. Efter snart en och en halv timmas slit har jag fortfarande inte lyckats få bukt på på min design... Har hittat världens bästa sida men jag tyckts ändå inte få bukt på allt.
Kan bara konstatera att.. det är svårt! Jag har i alla fall lyckats ändra typsnitt, storlek och färg på vissa, observera vissa, delar och tagit bort det irriterande "OM"-et ovanför min presentationsbild. thihi. tydligen inte på länkarna..
Nu återstår bara att ändra all text, byta bilderna där uppe och.. jag vet inte.
göra något coolt kanske? :-)

Det vankas projektarbete...

2008-09-03 - 14:18:40

Jag börjar på att... ha bestämt mig angående mitt projektarbete!
Shit vad det känns bra. Har ändå alltid velat göra det litegranna.. och nu har jag ju som möjligheten och det tvingar mig att ta tag i det - super!!


Frågan är bara hur? och var? och vilka?
och några frågor till. Men imorgon ska jag kolla upp det lite mer praktiskt. Är flera som är sugna i alla fall. Så fort jag har fått mer klartecken och hjälp med att formulera frågeställning och dylikt ska jag berätta min idé! Vissa har hört lite, men ni kan vara lite hemlighetsfulla va? :-) Det som är med i bilden är i alla fall inkluderat!



♥ Emelie

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!