Ska staten köpa upp bilföretaget Saab?

2009-04-01 - 00:06:51
Vad man tycker om privata företag och den offentliga sektorn låter jag vara orört, dels för att det är ett omdebatterat ämne och dels för att jag tycker att det är oväsentligt i denna fråga.

Oavsett om ett företag drivs av staten eller privat så vill ingen av dom gå med minus, helst vill dom faktiskt båda två gå med plus. Däremot så drivs den offentliga verksamheten av skattepengar, det är deras inkomst, och den privata sektorn tjänar ihop sina pengar, det är deras inkomst.

Därför blir jag så förbannad när nyheterna visar inslag där man profilierar en stackars mamma som inte kommer ha råd att bo kvar i sitt hur tillsammans med sin två-åriga dotter, och man skyller hennes misär på staten. "Hemska regeringen som inte vill rädda arbetarna." Men ärligt, vad skulle regeringen tjäna på att "rädda" saab? Det är ett faktum att saab inte har gått med vinst på tjugo år, tjugo år mina vänner. vem vill köpa ett företag som i tjugo år i rad har gått back? Att driva företag som går back bara för att vara snäll gör man inte, speciellt inte bara för att "det är så synd om arbetarna". Det skulle dessutom vara som att kasta pengar i sjön, saab kommer fortsätta gå back och det ändå man gör är att skjuta upp saabs konkurs.

Att Saab ligger ekonomiskt dåligt till beror inte på finanskrisen, det beror på att det är ett företag som har kommit efter och nu är olönsamt.

Postat av: Evelina

ja det blir ju faktiskt som extra tröst ! :)

så jag ska nog börja med det ;)

2009-04-01 - 13:22:52
URL: http://epettersson.blogspot.com
Postat av: Malin

Go Emelie! Du är min bästa politiska vän.. hur det nu låter.

2009-04-01 - 22:06:30
URL: http://malink.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!