Äntligen ändras betygsskalan

2008-11-09 - 23:42:09
Äntligen! Ända sen vi började ha betyg har jag tyckt att betygsskalan är för liten. Fyra olika betyg eller streck är det man kan få. Dessutom är det högsta betyget MVG inte alls svårt att nå upp till, utan är snarare ett krav för alla som har hyfsad koll i skolan. Från och med år 2010, för gymnasiet, och 2011, för högstadiet, övergår den gamla betygsskalan, MVG-VG-G-IG, till den nya: A-B-C-D-E-F.
Personligen anser jag att det behövs fler steg, skillnaden mellan ett starkt och svagt G är alldels för stort för att betygssättningen ska vara rättvis. Men det är om inte annat ett steg i rätt riktning. 
Men jag stödjer Jan Björklund. Framtidens A ska vara svårare att nå upp till än ett MVG. För som det är nu är det alldeles för lätt att få ett MVG.(Siffrorna vid sidan är det meritvärde betyget ger vid ansökning om fortsatta studier.)
Postat av: Johanna

är du knäpp?? Det är fett svårt att få mvg, iaf på våran skola :O I vissa kurser är det näst intill omöjligt att ens få VG. Ni måste ha världens bästa lärare om det är lätt att få MVG :P Fast håller med om att det kommer bli mycket mer rättvist med fler steg på betygsskalan.

2008-11-10 - 18:12:34
URL: http://betongbarnet.blogg.se/
Postat av: Abdullah

Vissa presterar bättre än andra och man såklart jobbar så bra man kan och når man inte VG så har man iallafall gjort sitt bästa och man kan inte göra det bättre.Betyg är inte allt, man kommer inte långt utan social kompetens vilket man inte lär sig i alla kommunala skolor.

2009-04-01 - 20:34:38
URL: http://gfdga.com
Postat av: emelie

<b>SV Abdullah: SJÄLVKLART är inte betyg allt, OM man inte har tänkt studera vidare efter gymnasiet. Men har man tänkt studera vidare efter gymnasiet kan ett rättvist betyg göra stor skillnad.Jag är övertygad om att man skulle få fler rättvisa betyg om betygsskalan var större, för skillnaden på en person som nästan är uppe i VG och en som nästan är nere på IG är alldeles för stor. </b>

2009-04-02 - 22:21:07
URL: http://emii.blogg.se/
Postat av: Emelie

SV Abdullah: SJÄLVKLART är inte betyg allt, OM man inte har tänkt studera vidare efter gymnasiet. Men har man tänkt studera vidare efter gymnasiet kan ett rättvist betyg göra stor skillnad.Jag är övertygad om att man skulle få fler rättvisa betyg om betygsskalan var större, för skillnaden på en person som nästan är uppe i VG och en som nästan är nere på IG är alldeles för stor.

2009-04-02 - 22:22:13
URL: http://emii.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!